Den lättaste avslappningsövningen någonsin

I Den lättaste avslappningsövningen någonsin har den korta avslappningsövning som inleder den guidade meditationen Rosenträdgården fått bli huvudmomentet och bilda en lätt avslappningsövning som passar alla, både nybörjare och vana meditatörer. Övningen kan också göras av lite äldre barn, cirka 10-12 år och uppåt. Övningen inleds med att du först får känna in känslan av din andning. Därefter får du hjälp att slappna av först i benen, sedan i höfterna, därefter i magen bröstet och ryggen, följt av dina händer och armar, därefter i nacken och halsen, och till sist i dina ansiktsmuskler. När du har slappnat av i kroppen ges du sedan 10 minuter där du bara kan vila.

Den lättaste avslappningsövningen någonsin har många användningsområden. Du kan använda den på lunchrasten eller efter jobbet eller skolan för att varva ner och ladda om. Eftersom alla former av avslappning/meditation är bra för att behandla både stress och olika former av hälsoproblem som t.ex. ångest, smärta, sömnsvårigheter, depression och så vidare så kan övningen användas även för detta ändamål.

Även personer med utmattningssyndrom som ibland kan bli mer stressade av hur meditationslärare lägger upp sina övningar bör kunna ta denna ljudbok till sig. Utöver att känna in känslan av dina andetag, vilket görs för att få kontakt med din kropp och hjälpa dig slappna av, är övningen helt kravlös; inte någon gång under hela avslappningsövningen kommer du att bli ombedd att fokusera eller koncentrera dig på någonting. Du behöver inte heller engagera dig i att slappna av i dina muskler då du blir informerad om att de slappnar av istället för att bli ombedd att slappna av i dem. Övningen skar inte utföras av någon, eller i närheten av någon, som framför ett fordon. Vill du lyssna på övningen när du åker bil eller buss så använd hörlurar. Bakgrundsmusik: Daydreams av Christopher Lloyd Clarke. Uppläst av författaren.

Share:

DETAILS

ISBN:

9789198503838

Language:

Swedish

Narrator:

Sophie Påhlsson

Release Date: 

September 23rd, 2019

Background Cover Image:

CanStockPhoto / [Tolokonov].

Background Music:

Daydreams, by Christopher Lloyd Clarke

Composer’s Website:

enlightenedaudio.com

Other Versions in This Series

  • All
  • Danish
  • English

Similar Products

  • All
  • English
  • Swedish

Ad